Onsdag d. 20. november 2013 - af Marie Melchior, SuperBest, videoer: Christina Christensen og Niels Kondo
Flûtes
I denne madlavningsfilm fra SuperBest med Marie Melchior sætter vi fokus på mel og kerner. Velbekomme!

Annonce
Ingredienser til flûtes
25 gr gær
1 spsk havsalt
6 dl lunkent vand
400 gr fin durum
100 gr femkornsblanding
300 gr fuldkornshvedemel
Fremgangsmåde til flûtes
Opløs gær og salt i lunkent vand. Rør durummel og femkornsblanding i. Brug en røremaskine eller håndmikser med dejkroge. Rør til det hele er en grød.Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen i mindst 10 minutter til dejen er blød og elastisk og slipper dejkrogene. Dejen skal være som tyggegummi.
Drys dejen med mel og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 225º. Beklæd en bageplade med bagepapir. For dejen til 4 flûtes drys. Snit flûtene med en skarp kniv på tværs og drys med femkornsblanding. Bag dem i 30-35 minutter til de er sprøde og gyldne. Afkøles på en bagerist.
Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...