Franske baguetter

Her får du opskriften på nogle rigtig lækre baguettter bagt med surdej. Men du skal have god tid, da dejen skal hæve i et døgn.

Foto: Martin Tanggaard

2-3 stk.

Påbegyndes dagen før brug

Ingredienser

DAG 1

Grunddej/surdej
10 g gær
4 dl vand, lunt
250 g mel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet, tilsæt melet og rør det godt sammen til en blød blanding. Hæld dejen over i en ren skål uden dejrester på siderne og lad den stå tildækket på køkkenbordet i et døgn.

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Rosmarinbrød

 

DAG 2

Ingredienser

Efter ca. 24 timer blandes grunddejen med

2 dl vand, lunt
20 g salt
750 g mel

Fremgangsmåde

Ælt dejen rigtig godt på en røremaskine med dejkrog. Justér evt. med ekstra mel. Dejen skal være lækker og smidig og endelig ikke for fast og tør.
Lad dejen hæve i endnu 3-4 timer.

Del dejen i det ønskede antal baguettes. Slå lange brød op og tril dem, så de får form som baguetter.

Snit dem med en lille urtekniv og stryg dem med koldt vand, så de får en fugtig overflade.

Lad dem efterhæve i en lille time og bag dem derpå ved 230°, til de er fint brune (ca. 15 min.), men hold øje med dem, så de ikke pludselig får for meget.

Sørg altid for at bage hvedebrød, til det er forholdsvis mørkt. Der opnås hermed meget mere smag i skorpen.