Tirsdag d. 14. januar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Langtidshævet brød med hasselnødder
Et dejligt brød med nødder og solsikkekerner, der passer fint til vinterens supper. Ælt dejen den ene dag og bag det den næste.

Lone Landmands langtidshævet brød med hasselnødder

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ingredienser til langtidshævet brød
6 dl koldt vand
2 tsk. fint havsalt
10 g gær
1 spsk. honning
800 g mel med mindst 12 % protein
2 dl solsikkekerner
2 dl hele hasselnødder
Til pensling
1 dl lunkent vand
½ tsk. fint salt
PRØV OGSÅ: Lone Landmands porterbrød
Fremgangsmåde til langtidshævet brød
Hæld vand, salt, gær, honning og mel i en røreskål. Tilsæt også solsikkekerner og hasselnødder, hvis du har en køkkenmaskine, der kan ælte dejen for dig. Vent med kerner og nødder til sidst i æltningen, hvis du skal ælte med håndkraft. Ælt dejen i mindst 10 min. i en køkkenmaskine eller 15 min. med hænderne. Stil dejen til hævning dækket med husholdningsfilm på et køligt sted natten over eller i ca. 8 timer.
Tænd ovnen på 245° (ikke varmluft). Smør en bageplade. Del dejen i to lige store portioner og rul hver portion ud til et brød i bagpladens længde. Læg brødene med god indbyrdes afstand og pensl dem grundigt med saltvand. Lad dem efterhæve i mindst ½ time ved stuetemperatur.
Bag dine fine brød i 15-18 min. afhængigt af din ovn og flyt dem straks derefter over på en bagerist til afkøling.
TIP Brødene kan fryses eventuelt delt i mindre stykker. Tø brødet op og giv det 10 min. i en 200° varm ovn inden servering.