Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • bagværk
  • brød
  • Langtidshævet brød med hasselnødder

Langtidshævet brød med hasselnødder

Et dejligt brød med nødder og solsikkekerner, der passer fint til vinterens supper. Ælt dejen den ene dag og bag det den næste.

Mail Print
Lækkert langtidshævet brød

Tirsdag d. 14. januar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Lone Landmands langtidshævet brød med hasselnødder


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser til langtidshævet brød

6 dl koldt vand
2 tsk. fint havsalt
10 g gær
1 spsk. honning
800 g mel med mindst 12 % protein
2 dl solsikkekerner
2 dl hele hasselnødder

Til pensling
1 dl lunkent vand
½ tsk. fint salt



PRØV OGSÅ: Lone Landmands porterbrød



Fremgangsmåde til langtidshævet brød

Hæld vand, salt, gær, honning og mel i en røreskål. Tilsæt også solsikkekerner og hasselnødder, hvis du har en køkkenmaskine, der kan ælte dejen for dig. Vent med kerner og nødder til sidst i æltningen, hvis du skal ælte med håndkraft. Ælt dejen i mindst 10 min. i en køkkenmaskine eller 15 min. med hænderne. Stil dejen til hævning dækket med husholdningsfilm på et køligt sted natten over eller i ca. 8 timer.
Tænd ovnen på 245° (ikke varmluft). Smør en bageplade. Del dejen i to lige store portioner og rul hver portion ud til et brød i bagpladens længde. Læg brødene med god indbyrdes afstand og pensl dem grundigt med saltvand. Lad dem efterhæve i mindst ½ time ved stuetemperatur.
Bag dine fine brød i 15-18 min. afhængigt af din ovn og flyt dem straks derefter over på en bagerist til afkøling.

TIP Brødene kan fryses eventuelt delt i mindre stykker. Tø brødet op og giv det 10 min. i en 200° varm ovn inden servering.

Relaterede Artikler

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Nemt rugbrød

Rabarberchutney

Læs mere om

  • lone landmand

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Mest læste

  • Valnøddebrød med rugmel og sirup
  • Lækkert majsbrød
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Rosmarinbrød
  • Nemt rugbrød

Seneste nyt

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00