Nemt rugbrød

Lækkert og nemt rugbrød bagt med græskarkerner, honning, maltmel, rugmel og hvedemel. Det er bagt på gær og uden brug af surdej.

1 stk.

Ingredienser

200 g rugkerner
½ l vand
3 dl kærnemælk
100 g græskarkerner
1½ tsk. salt
1 spsk. honning
20 g gær
2 spsk. mørkt maltmel
100 g hvedemel
500 g rugmel
 

PRØV OGSÅ: Scones med jalapenos og cheddar
 

Fremgangsmåde

Hæld rugkerner og vand i en mellemstor gryde og lad indholdet koge i 3 min. Tag gryden af varmen, lad blandingen køle lidt af og rør kærnemælk, græskarkerner, salt og honning i. 
Når grydens indhold er lillefingervarmt, kan du røre gæren i. Tilsæt de tre slags mel og rør dejen grundigt.
Smør en rugbrødsform, hæld dejen i og glat overfladen. Anbring dejen på et lunt sted i 1 time.
Sæt formen i en kold ovn, tænd og sæt termostaten på 200° (ikke varmluft). Bag rugbrødet i 1 time og 10-20 min., eller til kernetemperaturen er 100° – bagetiden afhænger af formens størrelse og af din ovn. 
Tag rugbrødet ud af formen og lad det afkøle på en rist. Pak det ind, hvis du ønsker en blød skorpe.