Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • bagværk
  • brød
  • Porterbrød

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag

Mail Print
Foto: Søren Kvist

Fredag d. 12. oktober 2012 - af Lone Landmand

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Porterøl er en mild variation af den mørke og tunge stout. Porteren er sød og blid med toner af karamel, og den passer ikke mindre end perfekt som ingrediens i mange typer mad.
I dette brød bidrager porteren med en flot farve og en himmelsk smag, og brødet er fint både som madbrød og som morgenbrød. Det kan spises nybagt fra ovnen eller genopvarmes i 10 min. ved 200° dagen efter. Du kan også dele brødet og fryse det i mindre portioner og derpå genopvarme det som beskrevet. Genopvarmningen giver en ekstra sprød skorpe, så der er noget at glæde sig til.

4 brød

Det skal du bruge:

1 flaske porter, 33 cl
3½ dl lunkent vand
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
15 g gær
1 kg mel med mindst 13 % protein


Prøv også: Tomatsuppe med basilikum


Sådan gør du:

Bland øl, vand, rørsukker og salt og rør gæren ud i væsken. Tilsæt mel og ælt dejen, til den bliver blød og smidig. Sæt dejen til hævning og lad den stå, til den har fået dobbelt størrelse. Sætter du den i et køligt rum, tager det en del timer, og sætter du den i et lunt rum, går det hurtigere. Lang hævetid giver mest smag i det færdige brød.

Hæld den færdighævede dej ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner. Den må gerne stadig være lidt klistret at håndtere - det giver et lækkert, fugtigt brød.

Træk dejen ud til aflange brød og fordel dem på to bageplader. Pensl med vand og lad brødene efterhæve i tre kvarter til en time, mens din ovn forvarmes til 245°.

Bag hver plade i 18-20 min. afhængigt af din ovn. Brødene skal lyde hule, når du banker dem i bunden. Læg brødene til afkøling på en rist, så snart de kommer ud af ovnen.


Se mange flere opskrifter på brød i galleriet...

Relaterede Artikler

Indsamlingen har nu rundet de 200.000 pund.

Nu strømmer støtten ind til Alan

Jeg vil have en lillebror

Stephanie med sin søskende Isabella og Tristan hjemme hos far, Christian.

Stephanies nye kæreste

Inger er et ægte mirakel

Læs mere om

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Forskel på drenge og piger

Her døde fire børn og en far

Hvor er de bare søde

Stephanie fortæller om sit liv

Indsamlingen har nu rundet de 200.000 pund.

Nu strømmer støtten ind til Alan

Mest læste

  • Valnøddebrød med rugmel og sirup
  • Lækkert majsbrød
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Rosmarinbrød
  • Nemt rugbrød

Seneste nyt

  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser
  • Spørg lægen: Kan sorthavregryn sænke kolesteroltallet?
  • Vi skal gribe ind
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00