Sigtebrød

Server med salat eller gnavegrønt - fra Slankeklubben

Foto: Mannerup/Kate's Joint

Varigt vægttab med Slankeklubben - klik her!

(12 skiver)

Det skal du bruge
3 dl skummetmælk
35 g gær
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
200 g sigtemel
75 g hvedeklid
250 g hvedemel

Sådan gør du
Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser, idet halvdelen af hvedemelet holdes tilbage. Ælt dejen godt igennem og tilsæt efterhånden mere hvedemel, til dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 30 min. Form den derpå til en kugle og læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækketpå et lunt sted i ca. 30 min. Stik nogle huller i brødet med en gaffel, pensl med æg og drys med lidt sigtemel. Bag brødet ved 200° i ca. 30 min.

ENERGI PR. SKIVE

  • 173 kcal / 722 kJ
  • Fedt: 1 g
  • Kulhydrater: 37 g
  • Protein: 6 g
  • Kostfibre: 4 g

TIP: Det er vigtigt, når dejen skal hæve, at overfladen ikke tørrer ud. Vrid et rent viskestykke op med vand og læg det over brødet, mens det hæver.

Pizzasnegle