Torsdag, 12. maj 2016 - 11:28 - Opskrift: Inger Kløkstad. Foto: Bjørgli & Bergersen
Tab dig med lavkarbo-brød
Et sundt brød, som både er fiberrigt og glutenfrit. Skal du tabe dig, er det vigtigt, at du begynder dagen med et sundt og mættende måltid. Prøv en skive eller to af brødet her. Det er lækkert og sundt og fyldt med fibre, som holder dig mæt længe og hjælper dig til at modstå søde og usunde fristelser i løbet af formiddagen. Og så er det ovenikøbet glutenfrit til glæde for de mange, der ikke tåler dette stof.

Inger Kløkstad har selv haft problemer med vægten, og hun savnede godt brød, mens hun var i gang med at tabe sig. Det fik hende i gang med at udvikle sunde og mættende brød.
Her er hendes opskrift på et sundt brød: Lavkarbo-brød
1 brød / 20-30 skiver
LÆS OGSÅ: Gravid efter 10 års kamp: Min baby er et mirakel
250 g hytteost
5 æg
½ dl rapsolie
3 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
2 tsk. Fiber Husk
2 tsk. johannesbrød-kernemel
50 g Fibrex
50 g hørfrø
40 g solsikkefrø
40 g sesamfrø
30 g hakkede valnødder
Brug en stavblender til at blande hytteost, æg og rapsolie. Tilsæt derpå de øvrige ingredienser og lad dejen stå i 10 min., således at Fiber Husk’en og johannesbrødkernemelet kan suge væde.
For en brødform på 1½ liter med bagepapir og hæld dejen heri.
Bag brødet ved 180° i ca. 30 min.
Sænk ovnens temperatur til 150° og lad brødet bage i endnu 30 min.
Tag brødet ud af formen og lad det efterbage ved 180° i ca. 20 min.