Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • bagværk
  • Femkornsstænger med kommen

Femkornsstænger med kommen

Små, lækre brød bagt med femkornsblanding, sirup, sigtemel, grahamsmel og pizzamel. Brødene er krydret med kommen og er velegnede som tilbehør til fx suppe.

Mail Print

Tirsdag, 11. oktober 2016 - 9:14 - af Anne Skovgaard Petersen

PrintPrint

Ca. 12 stk.

Ingredienser

2 dl femkornsblanding
3 dl vand
25 g gær
6 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
1 tsk. kommen
225 g sigtemel
180 g grahamsmel
400-450 g pizzamel

PRØV OGSÅ: Scones med jalapenos og cheddar

Fremgangsmåde

Kog femkornsblandingen 5 min. i 3 dl vand. Rør indimellem i blandingen og hæld den derpå i en sigte. Skyl med koldt vand og lad den dryppe af. 
Smuldr gæren og rør den ud i 6 dl håndvarmt vand. Tilsæt salt, sirup, kommen, sigtemel, grahamsmel og næsten alt pizzamelet. Ælt dejen i 10 min. på maskine eller i hånden og tilsæt mere mel, til dejen lige netop slipper skål eller bord. Lad den hæve lunt og tildækket i 1 time. Skrab derpå dejen ud på et meldrysset bord og træk den ud i en firkant uden at trykke luften ud af den. 
Del dejpladen på tværs på midten og del hvert stykke i 6 brede strimler. Læg disse på bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 20 min.
Sæt en plade i ovnen og varm ovnen op til 275°. Træk bagepapiret med brødene over på den varme plade og sæt pladen i ovnen. Spray lidt vand i ovnen og sænk varmen til 250°. Bag brødene i ca. 16 min. på midterrillen. Lad dem køle af på en rist.

7 lækre opskrifter på brød:

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

Madbrød med løg og peberfrugter

Madbrød med løg, peberfrugt og krydderurter

Hurtigt hvidløgsbrød med persille

Melondrik

Nemt rugbrød

Nyeste artikler

  • Terapi uden ord
  • Jeg vil ikke være bar forneden
  • Husker du dem? Her er 4 dommere, der kun fik én sæson i "X Factor"
  • Pias sorg: Min datter blev dræbt af et tog

 

Relaterede Artikler

Rabarberchutney

Julie Berthelsen serverer: Muffinbrød

Langtidshævede burgerboller

Syltede rødløg

Læs mere om

  • tilbehør

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe bjørn

Relaterede artikler

Madbrød med løg, peberfrugt og krydderurter

Hurtigt hvidløgsbrød med persille

Melondrik

Nemt rugbrød

Rabarberchutney

Mest læste

  • Valnøddebrød med rugmel og sirup
  • Werners valsetærte
  • Lækkert majsbrød
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Kærnemælkshorn

Seneste nyt

  • Terapi uden ord
  • Jeg vil ikke være bar forneden
  • Husker du dem? Her er 4 dommere, der kun fik én sæson i "X Factor"
  • Pias sorg: Min datter blev dræbt af et tog
  • En læser fortæller: Nu står jeg ved mine sande følelser
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Hjælp
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00