bagværk
Kirsebærbrownie
1. august Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
Opskriften på kirsebærbrownie kombinerer saftige kirsebær med den rige smag af chokolade, hvilket skaber en uimodståelig sød og syrlig kombination. En perfekt mundfuld for chokolade- og frugtelskere!

6 personer
Kirsebærbrownie:
200 g kirsebær
200 g mørk chokolade
150 g blødt smør
100 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
3 æg
50 g mandelmel
Pynt:
30 g mandelflager
Evt. flormelis til drys
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°.
Halvér og udsten kirsebær.
Hak chokolade fint, og smelt den over vandbad.
Tilsæt smør, flormelis, vaniljesukker og salt.
Rør dejen glat, og sluk for varmen.
Pisk æg luftige i en skål med en elpisker, og vend dem i chokoladedejen.

Læs også
Brownie med vanilje og valnødder
Rør mandelmel i, og hæld dejen i en bageform med bagepapir.
Sæt kirsebærrene i dejen, og bag kagen i ovnen i 10 minutter.
Skru ned på 160°, drys med mandelflager, og bag kagen færdig i ovnen i 15-20 minutter.

Læs også