Græsk spinattærte

Med låg af filodej

4 portioner

500-600 g optøet, helbladet spinat
1 hakket, stort løg
2 tsk. olie
1 snittet bdt. Forårsløg
1 lille, hakket bdt. bredbladet persille
1 spsk. klippet dild
lidt revet muskatnød
100 g smørbar ost (maks. 9 %)
100 g hytteost (maks. 4 %)
salt, peber
8 lag filodej
1 tsk. olie.

Veronagryde

Læg spinaten i en si og pres væden fra. Steg løg og forårsløg let i olie i en gryde og rør spinaten i. Tilsæt persille, dild, muskat, flødeost, hytteost, salt og peber og rør godt sammen. Pensl en 23 cm tærteform med olie og læg 4 filoplader i - pensl med lidt olie mellem lagene. Lad dejen gå op over kanterne på formen.

Krydrede hakkebøffer

Læg spinatblandingen i og "luk" med de resterende filo-plader. Pensl stadig med lidt olie mellem pladerne. Forskær tærten i 4 stykker med en skarp kniv, pensl overfladen med en smule vand og bag tærten i en 175° varm ovn i en halv times tid, til den er smukt lysebrun. Lad den hvile lidt, inden