tærter

Grøntsagstærte med røget mørbrad

19. november Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Denne lækre grøntsagstærte er perfekt til en hverdagsaften, hvor venner eller familie skal forkæles.
4 personer
Tærtedej:
150 g hvedemel
½ tsk. salt
1½ dl havregryn
100 g smør
4 spsk. yoghurt naturel 3,5 %
Tærtefyld:
1 løg
110 g frisk grønkål
½ blomkål
Olivenolie til stegning
100 g røget svinemørbrad
4 æg
2½ dl hytteost
1 dl mælk
¼ tsk. peber
25 g cheddar

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Bland mel, salt og havre­gryn. Smuldr smør i, og saml hurtigt dejen med yoghurt uden at ælte den.
  3. Lad dejen hvile køligt i 30 minutter.
  4. Tryk dejen ud i en tærteform, prik huller i den med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.

Tærtefyld:

  1. Hak løg og grønkålsstængler fint. Snit grønkålsbladene i strimler, og del blomkål i små buketter.
  2. Steg det hele på en pande i lidt olie i 3-4 minutter.
  3. Fordel grøntsagerne og mørbrad i tern oven på den forbagte tærtebund.
  4. Pisk æg, hytteost, mælk og peber sammen.
  5. Hæld det over grøntsagsfyldet, drys med revet cheddar, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, indtil æggemassen har sat sig.

Sponsoreret indhold