tærter
Grøntsagstærte med røget mørbrad
19. november Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Denne lækre grøntsagstærte er perfekt til en hverdagsaften, hvor venner eller familie skal forkæles.

4 personer
Tærtedej:
150 g hvedemel
½ tsk. salt
1½ dl havregryn
100 g smør
4 spsk. yoghurt naturel 3,5 %
Tærtefyld:
1 løg
110 g frisk grønkål
½ blomkål
Olivenolie til stegning
100 g røget svinemørbrad
4 æg
2½ dl hytteost
1 dl mælk
¼ tsk. peber
25 g cheddar
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°.
- Bland mel, salt og havregryn. Smuldr smør i, og saml hurtigt dejen med yoghurt uden at ælte den.
- Lad dejen hvile køligt i 30 minutter.
- Tryk dejen ud i en tærteform, prik huller i den med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Tærtefyld:
- Hak løg og grønkålsstængler fint. Snit grønkålsbladene i strimler, og del blomkål i små buketter.
- Steg det hele på en pande i lidt olie i 3-4 minutter.
- Fordel grøntsagerne og mørbrad i tern oven på den forbagte tærtebund.
- Pisk æg, hytteost, mælk og peber sammen.
- Hæld det over grøntsagsfyldet, drys med revet cheddar, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, indtil æggemassen har sat sig.

Læs også