Klassisk jordbærtærte uden mel og sukker

En frisk og lækker tærte med et lag marcipan oven på tærtebunden. Herpå et lag chokolade og øverst creme og friske jordbær. Og alt er tilberedt uden brug af mel og sukker.

Foto: Line Thit Klein og Chris Tonnesen

Til 8 personer

Ingredienser

Tærtebund
200 g mandelmel
2 spsk. arrowrootpulver
eller 1 spsk. fiberHUSK
1 spsk. Sukrin+
75 g koldt smør
1 æg

Marcipanlag
100 g mandelmel
50 g Sukrin+
½ tsk. mandelessens
2 æggehvider
50 g blødt smør

Creme
4 æggeblommer
1 dl sødmælk
1 dl piskefløde
1 spsk. Sukrin+
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. arrowrootpulver
2 dl piskefløde

Desuden
100 g chokolade
1 tsk. smør
500 g jordbær

PRØV OGSÅ: Frugttærte med veniljemascarpone

(Se fremgangsmåden under annoncen)

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 160° varmluft.
Bland mandelmel, arrowrootpulver eller fiberHUSK, Sukrin+ og smør i foodprocessoren, til det ligner krummer. Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene. Pres dejen ud i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel.

Rør marcipanfyldet ved først at blande alle ingredienser på nær smørret i foodprocessoren (eller brug fingrene). Smag evt. til med mere sødestof og mandelessens. Bland derpå smørret i. Fordel marcipanlaget oven på tærtebunden. 
Bag tærten i ca. 20-25 min., eller til den er jævnt gylden.

Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret.
Når tærten tages ud af ovnen, fordeles chokoladeblandingen herover og smøres ud i et pænt lag. Lad tærten køle helt af, så chokoladen stivner. Sæt den evt. på køl, så det går hurtigere.

Lav imens kagecremen, så den også kan blive kold. Pisk æggeblommer, sødmælk, 1 dl piskefløde, Sukrin+, vaniljepulver og arrowrootpulver sammen i en kasserolle og varm det langsomt op. Lad det simre ved svag
varme, til det begynder at tykne. Lad herefter cremen afkøle helt. Når tærte og creme er afkølet, piskes 2 dl fløde til flødeskum og blandes med cremen. Fordel flødecremen oven på tærtebunden og pynt til sidst
med halve jordbær.

Se temasiderne ” Søde sager uden sukker og mel” i Ude og Hjemme nr. 15, der udkommer onsdag den 13. april.

Opskrifterne er hentet fra bogen ”Sødt, sundere, syndigt” af Xenia Østerby Jensen og med fotos af Line Thit Klein og Chris Tonnesen.

Bogen er fyldt med opskrifter på kager, desserter, konfekt og andet godt - alle uden mel og sukker.

Bogen, der er på 256 sider, er udkommet på FADL’s Forlag.

Vejledende pris er 299,95 kr