Fredag d. 3. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Porretærte med bøf og salat
Gode entrecote-bøffer med smagfuld porretærte

4 pers.
Ingredienser til porretærte med bøf og salat
4 entrecote-bøffer
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
Skyrcreme:
250 g skyr
1 tsk. dijonsennep
Estragon
Salt
Porretærte:
1 rulle fuldkorns-tærtedej
1 bdt. porrer
4 æg
250 g skyr naturel
150 g revet gouda-ost
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
Tilbehør:
100 g salatblade
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Tærte med bacon og tomater
Fremgangsmåde
Porretærte:
Beklæd en tærteform med dejen. Snit den hvide del af porrerne fint og blanchér dem i saltet vand i 1 min. Lad dem dryppe af. Rør de øvrige ingredienser sammen, vend porrerne i og kom alt i tærtebunden. Bag tærten i ca. 45 min. ved 180°.
Tilbehør:
Vend salatbladene med eddike, olie og lidt salt lige inden servering.
Bøffer:
Dup bøfferne tørre. Brun dem ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Dæmp varmen til middel, krydr bøfferne og steg dem i 1½-2 min. på hver side.
Skyrcreme:
Rør skyr og sennep sammen. Smag den til med estragon og salt. Servér cremen til bøfferne.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Tomattærte med gedeost