Tirsdag, 26. juli 2016 - 19:02 - af Lone Landmand
Sommerpie
Let og lækker pie med sommerfyld af timiankrydret nakkefilet samt gulerødder, radiser og forårsløg.

Hovedret til 4 personer
Ingredienser
Pie-dej
100 g smør
300 g hvedemel
½ tsk. salt
1 æg
1-1½ dl vand
1 sammenpisket æg til pensling
Kødfyld
500 g nakkefilet
Solsikkeolie til stegning
1 håndfuld frisk timian
2 laurbærblade
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 dl rødvin
Øvrigt fyld
5 gulerødder
1 lille bdt. radiser
4 forårsløg
1-3 fed hvidløg
1 bdt. persille
4 spsk. cremefraiche 18 %
25 g smør
25 g mel
Salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Champignon a la creme med mørbrad
Fremgangsmåde
Pie-dej: Begynd med dejen.
Smuldr smørret ud i mel og salt og bland æg og vand i – hold noget af vandet tilbage, så dejen ikke bliver for klistret. Mængden af vand afhænger af dit mels beskaffenhed samt af æggets størrelse. Saml dejen, ælt den let og stil den herefter på køl. Lad den hvile, imens fyldet laves.
Kødfyld: Skær kødet i tern og brun det lidt i olie. Krydr med timian og laurbærblade, salt og peber. Dæk kødet med 1 dl vin og vand for resten og lad det simre, til det er helt mørt. Tiden afhænger af kødet, så du må prøve dig frem. Det kan sagtens være, det skal koge i 1-1½ time.
Øvrigt fyld: Skær gulerødder, radiser og forårsløg i mundrette stykker. Hak hvidløget fint og hak persillen. Hæld cremefraiche i gryden med kødet. Lav en melbolle af smør og mel og jævn væden med smørbollen, til saucen er temmelig stiv – den skal kunne holde formen nogenlunde inde i pien. Bland grøntsagerne i saucen med kødet og smag til med salt og peber.
Pie: Rul dejen ud og beklæd en dyb tærteform eller et fad med dejen – gem lidt dej til et låg. Hæld fyldet i formen/fadet og læg et låg af dej ovenpå. Pensl låget med æg, prik et par huller i låget og bag din lækre sommerpie i en forvarmet ovn ved 180° (ikke varmluft) i ca. 45 min., eller til den er gylden og sprød.
Lad pien hvile i en halv times tid, inden den serveres med en lækker sprød, grøn salat.
Lækre sandwich til madpakken:
Lækre sandwich til madpakken


Asiatisk sandwich
Lav en lækker sandwich med krebsehaler og sweet chili-mayonnaise - se opskriften her


Sandwich med gravad laks
Laks er super sundt og smager fantastisk i en sandwich - prøv denne gode variant. Se opskriften her


Sandwich med mozzarella, tomat og basilikum
God inspiration til madpakken - denne sandwich er rigtig god og med hjemmelavet oliventapenade. Se opskriften her


Racerbils-sandwich
Sund og sjov mad til børnefødselsdagen: Sandwich med æggesalat - se opskriften her


Sandwich med feta og honningdressing
Inspiration til madpakken - denne sandwich er også til vegetarer. Se opskriften her


Sandwich med bacon, tomat og salat
En sand klassiker: Denne sandwich opstod i Amerika i starten af 1900-tallet, og den er aldrig gået af mode - se opskriften her


Sandwich med estragonskinke
Lav lækre fuldkornsklemmer med skinke og honningsennep - se opskriften her


Sandwich med parmaskinke og parmesan
Her er et godt alternativ til den almindelige oste-skinkesandwich - og så er den både sund og lækker til madpakken. Se opskriften her


Sandwich med roastbeef og grov remoulade
Prøv denne lækre sandwich med roastbeef, der sikkert også er et hit hos børnene - se opskriften her


Sandwich med serranoskinke og brie
Prøv en lækker sandwich med serranoskinke og brie samt en lækker rucula-pesto - se opskriften her


Sandwich med tun
Fisk er sundt og smager godt, så prøv denne opskrift på en lækker sandwich med tun - se opskriften her


Skånsk skinkesandwich
Denne sandwich er super til madpakken og har masser af smag - se opskriften her