tærter

Spinattærte med lufttørret skinke

9. august 2016 af Helle Brønnum Carlsen
Tærte med fyld af spinat, ricotta og lufttørret skinke.

4 personer

Ingredienser

Dej
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel
30 g smør
Koldt vand

Fyld
300 g hel spinat
200 g ricotta-ost eller hytteost
3 æg
Salt og peber
6 skiver lufttørret skinke

Tilbehør
Tomatsalat

PRØV OGSÅ: Tomattærte

Fremgangsmåde

Hak de to slags mel med smørret i en foodprocessor og saml dejen med koldt vand. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Læg et stykke alufolie langs kanten af tærtefadet og forbag tærtebunden ved 200° i 10 min.
Damp spinaten og lad den dryppe fri for væde. Bland den med ricotta, æg, salt og peber. Rul skinkeskiverne sammen og læg dem på den forbagte tærtebund. Hæld spinatmassen ved og bag tærten i ovnen ved 190°-200° i ca. 30-35 min., til massen er fast. Servér tærten med tomatsalat.

Lækre sandwich til madpakken:

Lækre sandwich til madpakken

Sponsoreret indhold