Sund tærte

Tærte med spinat og champignon.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint og All Over

4 portioner

Det skal du bruge:
1 rødløg
150 g champignoner
2 tsk. olivenolie
1 peberfrugt
150 g baby-spinatblade
4 stk. filodej
3 æg
1½ dl hytteost naturel
1,5 %
Salt og peber
1 spsk. revet parmesan

Sådan gør du:
Hak løget fint og skær champignonerne i skiver. Rist begge dele på en slip let-pande i olie. Skær peberfrugten i tern og tilsæt disse sammen med de skyllede spinatblade. Varm det hele igennem og hæld det op i en sigte, så overskydende væde løber fra.

Smør et tærtefad med lidt olie og beklæd det med filodej, dejen må gerne hænge lidt ud over kanten. Rør æg og hytteost sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt grøntsagerne. Hæld fyldet i tærtefadet og fold dejsiderne ind over tærten. Drys med revet parmasanost. Bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 25 min., til den er gylden.

Tip!
Servér tærten med fx røget laks eller en anden fisk og blandet salat.

Energi pr. portion
278 kcal / 1160 kJ
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 33 g
Protein: 16 g
Kostfibre: 2 g

Spar kalorier i tærte dejen
Tærter med grøntsager har været et hit i mange år, men de har ikke været det oplagte valg, når man skulle slanke sig. Du kan dog sagtens spise tærter, selv om du ønsker at tabe dig, blot du passer lidt på, når du tilbereder dejen; det er nemlig den, der er det store problem, da den ofte består af butterdej eller en anden dej med store mængder fedtstof. Opskriften her kan du bruge som inspiration, når du fremover vil bage tærter.

Prøv også jordskoksuppe