Tærte med rødbede og spinat

Lone Landmands tærte med rødbede og spinat

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Frokostret til 6 eller hovedret til 4 personer
Ingredienser
Tærtedej
250 g mel
1 tsk. fint salt
¼ tsk. friskkværnet peber
125 g smør
3½ spsk. koldt vand
Fyld
700 g rødbeder
200 g frisk spinat
Fint salt
2 æg
2½ dl fløde
¼ tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. friskrevet muskatnød
1 knsp. cayennepeber
200 g fetaost i tern - kan udelades
PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Fremgangsmåde
Tærtedej: Bland mel, salt og peber og smuldr smørret ud i melblandingen - enten med hænderne eller i en køkkenmaskine. Tilsæt vand og ælt, til dejen samler sig.
Smør en tærteform (25 cm i diameter) grundigt og pres dejen ud i formen - først op ad siderne og dernæst resten i bunden. Sæt formen i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft).
Fyld: Læg rødbederne i en rummelig gryde og kog dem i 20 minutter. Du skal ikke skære top eller bund af først, så mister de for meget farve. Skyl rødbederne under den kolde hane efter kogning, skær top og bund af, skræl dem - for det meste kan du bare gnide skrællen af - og riv dem på den grove side af et rivejern.
Skyl spinatbladene og damp dem i en gryde med lidt letsaltet vand. De skal bare akkurat falde sammen og skifte farve til mørkegrøn.
Pisk æg, fløde, 1½ tsk. fint salt, peber, muskatnød og cayennepeber sammen.
Tærte: Forbag tærtebunden i 15 min.
Fordel groftrevne rødbeder, spinat og fetaost på bunden, hæld æggeblandingen over og bag tærten i ca. 35 min. afhængigt af ovnen. Det flydende skal have sat sig.
Servér din lækre tærte med godt brød og en skål grøn salat til.