Tirsdag d. 3. september 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Tærte med rødbede og spinat
Lone Landmand lover, at du får det godt af at spise denne lækre tærte, da den på samme tid er både let og mættende.

Lone Landmands tærte med rødbede og spinat

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Frokostret til 6 eller hovedret til 4 personer
Ingredienser
Tærtedej
250 g mel
1 tsk. fint salt
¼ tsk. friskkværnet peber
125 g smør
3½ spsk. koldt vand
Fyld
700 g rødbeder
200 g frisk spinat
Fint salt
2 æg
2½ dl fløde
¼ tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. friskrevet muskatnød
1 knsp. cayennepeber
200 g fetaost i tern - kan udelades
PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Fremgangsmåde
Tærtedej: Bland mel, salt og peber og smuldr smørret ud i melblandingen - enten med hænderne eller i en køkkenmaskine. Tilsæt vand og ælt, til dejen samler sig.
Smør en tærteform (25 cm i diameter) grundigt og pres dejen ud i formen - først op ad siderne og dernæst resten i bunden. Sæt formen i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft).
Fyld: Læg rødbederne i en rummelig gryde og kog dem i 20 minutter. Du skal ikke skære top eller bund af først, så mister de for meget farve. Skyl rødbederne under den kolde hane efter kogning, skær top og bund af, skræl dem - for det meste kan du bare gnide skrællen af - og riv dem på den grove side af et rivejern.
Skyl spinatbladene og damp dem i en gryde med lidt letsaltet vand. De skal bare akkurat falde sammen og skifte farve til mørkegrøn.
Pisk æg, fløde, 1½ tsk. fint salt, peber, muskatnød og cayennepeber sammen.
Tærte: Forbag tærtebunden i 15 min.
Fordel groftrevne rødbeder, spinat og fetaost på bunden, hæld æggeblandingen over og bag tærten i ca. 35 min. afhængigt af ovnen. Det flydende skal have sat sig.
Servér din lækre tærte med godt brød og en skål grøn salat til.