Tomattærte med gedeost

Super tærte med god smag

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge
Dej:
180 g hvedemel
100 g koldt smør i tern
100 g græsk yoghurt 2 %

Fyld:
400 g cherrytomater i halve
1 tsk. sukker
1 tsk. herbes de Provence
1½ tsk. timian
1½ tsk. salt
1 tsk. peber
4 æg
1 dl piskefløde
50 g gedeost

Pynt:
1 stor håndfuld basilikumblade

Lækker æbletærte

Sådan gør du
Dej: Smuldr mel og smør sammen. Saml dejen med yoghurt og tryk den ud i en tærteform(28-30 cm i diameter). Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 20 min.

Tærte med fyld: Vend tomaterne i en skål med sukker og krydderier. Pisk æg og fløde sammen og hæld æggemassen i tærtebunden. Fordel tomater og smuldret gedeost over og bag tærten i en 180° varm ovn i ca. 35 min. Servér tærten lun eller kold med basilikumblade over.

Rabarbertærte