Biksemad med laks

Grove rodgrugter og laks

Det skal du bruge:
2 personer
500 g kartofler,
250 g laksefilet uden skind og ben,
2 tsk. rapsolie, 2 store løg (200 g),
400 g rodfrugter: selleri, pastinak og/eller persillerod,
salt og peber.
Tilbehør: Store kapers eller asier, engelsk sauce.

Oksegryde

Sådan gør du:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i store terninger, 2 x 2 cm. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem i 5 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte.
2. Skræl rodfrugterne og skær dem i samme størrelse som kartofl erne. Skær løgene i store terninger.
3. Skær laksen i store tern. Varm olien op på en pande og brun laksen på alle sider. Læg den på en tallerken og krydr med salt og peber.
4. Kom rodfrugter og løg på panden og steg dem i 5 min. under hyppig omrøring. Tilsæt kartoflerne og steg under omrøring, til det hele er godt brunt ligesom til almindelig biksemad.
5. Vend laksen i til sidst og varm forsigtigt igennem, mens du smager til med salt og peber. Server med store kapersfrugter eller syltede asier og engelsk sauce til at dryppe over.

Gullasch

Energi pr. person:
2500 kJ (560 kcal): Protein: 23 % (34 g) Kulhydrat: 56 % (83 g) Fedt: 21 % (14 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise: En tredjedel af retten med alle de kapers eller asier og engelsk sauce, du har lyst til.

Tip: Retten kan naturligvis også laves til fire, men så vil det være en fordel at stege rodfrugter, løg og kartofl er hver for sig og blande dem sammen bagefter, med mindre du har en meget stor pande og kan stege det hele på en gang. Du kan også supplere med rugbrød.