Tirsdag d. 30. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Ceviche med laks
Lækker laks med lime, avocado og mango

4 pers.
Ingredienser til ceviche med laks
Vigtigt: Laksen skal have ligget i fryseren i mindst 1 døgn før brug.
800 g lakseside
2 finthakkede fed hvidløg
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 spsk. hakket frisk koriander
1 hakket rød chili med eller uden kerner
Saften fra 6 limefrugter
1 rødløg i tynde ringe
2 avocadoer
1 mango
Tilbehør:
Groft brød
Olie
Flagesalt
PRØV OGSÅ: Fiskedeller og salat med citrondressing
Fremgangsmåde
Lad laksen tø i køleskabet fra morgenstunden. Skær skindet af fisken og skær den derpå i små tern. Hvis den er let frossen, er den meget nem at skære. Kom den i en skål sammen med hvidløg, salt, peber, koriander, chili og limesaft. Vend det hele grundigt rundt. Læg løgringene ovenpå og lad det marinere tildækket i køleskabet i 2 timer.
Skræl avocadoerne og mangoen og skær dem i tern. Tag fisken ud af køleskabet, vend indholdet rundt og vend derpå avocado og mango i.
Tilbehør:
Skær brødet i tynde skiver og rist dem sprøde. Dryp olie over og krydr med lidt flagesalt.
Tilberedningstid:
Ca. 2 timer og 10 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.