fed fisk

Gravet laks med sennepssauce

17. maj 2010 af Pia Friis Andreassen
Skøn opskrift med masser af smag

Påbegyndes mindst 4 døgn før brug .

Det skal du bruge
1 lakseside (ca. 1 kg med skind)
4 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
¾ tsk. peber
4 dl klippet dild

Sennepssauce:
¾ dl dijonsennep
¾ dl hvidvinseddike
¾ dl vindruekerneolie
Brun farin
Salt og peber
1½ dl klippet dild

Gode retter til en stor pinsefrokost her.

FLERE GODE FISKERETTER...

Sådan gør du
Skrab og tør laksesiden og fjern eventuelle ben. Frys fisken i mindst 2 døgn.
Bland salt, sukker og peber og gnid det på kødsiden. Læg halvdelen af dilden i bunden af et fad. Læg laksen ovenpå med skindsiden opad. Fordel resten af dilden på skindsiden, dæk med folie og læg et let pres ovenpå. Sæt fadet i køleskabet i 2 døgn og hæld fremkommet lage fra undervejs. Skrab krydderierne af laksen og læg den med skindsiden nedad. Skær kødet i tynde skiver med en skarp kniv.

Sennepssauce: Pisk sennep og eddike sammen. Tilsæt derefter olie i en tynd stråle under piskning. Smag til med brun farin, som tilsættes lidt ad gangen. Rør, til farinen er opløst, og smag til med salt, peber og klippet dild.

Sponsoreret indhold