Himmelsk pizza

Skøn pizza med laks og spinat.

Dej:
50 g gær
3 dl lunken vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie + lidt mere
ca. 500 g. pizzamel.

Sovs:
140 g tomatkoncentrat
1½ dl kogende vand
1 nip sukker
1 tsk. oregano
salt, peber

Skøn pastasalat

Endvidere:
1 pose flødestuvet spinat (færdigkøbt)
1 spsk. Mælk
salt, peber
salvie
st. muskat
175 g revet ost
ca. 400 g laks i 2 x 3 cm store terninger.

Lækre kinarejer

Dej:
Opløs smuldret gær i vandet. Tilsæt salt, olie og mel lidt efter lidt. Ælt til en smidig dej. Vend dejen i ½ spsk. olie. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Opvarm ovnen til 250°. Slå dejen ned og rul den tyndt ud, så den passer til en stor bradepande. Pensl dejen med et tyndt lag olie. Lad det trække 5 min.

Sovs:
Rør tomat og vand sammen. Smag til med sukker, oregano, salt og peber. Tilbered spinat efter anvisningen tilsat mælk. Smag til med salt, peber, salvie og muskat. Bred tomatsovsen ud på dejbunden. Dernæst spinat, ost og laks. Sæt pladen i den varme ovn. Dæmp straks varmen til 220°. Bages i 15-18 min.