Torsdag d. 16. februar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Hirtshalsburger
Burger fra Hirtshals

Det skal du bruge:
4. stk.
8 skiver bacon
4 store burgerboller
½ salathoved i hele blade
(fx ærtesalat eller lollo rossa)
2 tomater i skiver
Fiskefars:
1 kg torskefilet
1¼ tsk. salt,
1 lille finthakket løg
1/8 tsk. peber
1 spsk. olie + 1 spsk. smør
Grov remoulade:
2 dl mayonnaise
2 tsk. karry
75 g revet gulerod
4 spsk. grofthakkede
kapers
Salt og peber
Grov remoulade:
Rør mayonnaise, karry, gulerod og kapers sammen og smag til med salt og peber. Sæt remouladen koldt.
Fiskefars:
Hak torskefileten groft med en skarp kniv. Rør fiskekødet med saltet og tilsæt løg og peber. Form farsen til fire flade bøffer med en kniv.
Steg dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 2½ min. på hver side.
Burger:
Steg baconen sprød på en tør pande og læg den på fedtsugende papir.
Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med lidt remoulade på begge sider.
Fyld salatblade, fiskebøffer, mere remoulade, bacon og tomatskiver i.