Høstsild i citron og friske urter med æblevinaigrette

I denne film er der specielt fokus på SuperBests store udvalg i frisk fisk – med sildefileter som hovedtema. Se opskrift på høstsild her…

Annonce

Samtlige SuperBest butikker byder nu på frisk fisk og skaldyr. Et fast sortiment som altid findes i butikkerne - fx rødspætte, laks, torsk og fiskefars. Herudover har SuperBest altid de sæsonaktuelle fisk som fx høstsild i august/september.

Høstsild er en fed fisk som skal have et grønt modspil. Prøv disse lækre høstsild i citron og friske urter med æblevinaigrette.

Ingredienser til høstsild i citron og friske urter med æblevinaigrette

Til 4 personer

400 g sildefileter
1 citron, økologisk
Frisk dild

20 g smør
1 spsk. æbleeddike
1 æble med god syre

Sådan gør du

Skær tynde skiver citron, læg to-tre skiver på et stykke sølvpapir, læg en sild med skindet nedaf, oven på. Krydr kødsiden med salt og peber og læg kviste af dild på. Læg en anden sildefilet over, kødside mod kødside og læg citronskiver på toppen. Luk sølvpapiret om de to sildefileter. Lav resten til lign pakker.
Steg enten pakkerne på en varm pande i cirka 5 min. på hver side eller gør det på grillen, hvis vejret er til det.

Vinaigrette: Skær æblet i små tern. Brun smørret i en lille gryde til det dufter karamelliseret og nødet. Tilsæt eddike og æble og lad vinaigretten køle af. Krydr den med salt og peber.

Serveringsforslag: Spis kogte kartofler eller lign til retten.

Sådan sylter du, hvis der er rester: Kog 2 del eddike og 1 del sukker sammen og hæld det over de stegte sild der er tilbage. Gem dem på køl og spis dem som pålæg på rugbrød.

Vin: DB gew/riesling


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Timiansaltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Kalveculotte med saltbagte løg og timian