Onsdag d. 12. oktober 2011 - af Pia Friis Andreassen
Laks i kokosmælk
Velsmagende og indbydende laks med kokosmælk.

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 500 g laksefilet i tern, 1 stort æble, 1 spsk. olie, 1 spsk. rød karrypasta (thailandsk), 400 ml kokosmælk, 1 bdt. forårsløg, ca. 2 spsk. fiskesauce, limesaft, 4 tomater.
Tilbehør: Ris, gerne grove.
Lav også: Lækker risotto
Sådan gør du:
Halvér æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt olien og steg karrypastaen heri i 30 sek. under omrøring. Tilsæt æblerne og steg dem i 30 sek. Hæld kokosmælken på og bring den i kog. Lad det hele småkoge under låg i 10 min. Rens forårsløgene og skær dem i skrå skiver.
Hold den grønne og hvide del adskilt. Tilsæt laksen og den hvide del af forårsløgene, når de 10 min. er gået. Lad det simre i ca. 3 min. Smag til med fiskesauce og limesaft. Tag wokken af varmen. Halvér tomaterne og fjern kernerne. Skær tomaterne i både og strø dem over retten sammen med den grønne del af forårsløgene.