Laks med lun salat

Sundt og lækkert! Laks med salat

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. ½ kg lakseside
¾ tsk. salt
1 spsk. olie
Saften af ½ citron

Lun salat:

¾ kg gulerødder
3 løg
500 g blommetomater
2 spsk. olie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. salt
250 g spinat

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 230°. Skær laksen i portionsstykker. Krydr med salt og lad det trække en stund.
Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skær løg og tomater i grove tern. Fordel grøntsagerne i et jævnt lag i en bradepande med bagepapir. Dryp olie og balsamicoeddike over og sæt bradepanden i ovnen i 10 min. Dæmp varmen til 150° varmluft og steg grøntsagerne i yderligere
10 min.

Læg laksen på en plade med bagepapir og pensl med olie. Dryp citronsaft over og sæt laksen i ovnen til grøntsagerne. Steg det hele i 10-12 min. afhængig af laksens tykkelse. Vend de bagte grøntsager inkl. den fremkomne væde i bradepanden med skyllet, tørret spinat. Krydr med lidt salt.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Rejer i kokosmælk