Mandag d. 3. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Laks med pesto og pasta
Nem middag med god smag

4 pers.
Ingredienser til laks med pesto og pasta
Laks og pesto:
1 lakseside (ca. 750 g)
2 potter basilikum
4 spsk. solsikkekerner
60 g parmesanost
Ca. 1½ dl koldpresset olie
Salt
Pasta:
Ca. 300 g spaghetti (evt. fuldkornstypen)
2 spsk. olie
2 dl oliven
½ potte oregano
Friskkværnet peber
Revet parmesanost
PRØV OGSÅ: Sennepssild med salat og kartofler
Fremgangsmåde
Laks og pesto: Læg laksen på en plade med bagepapir. Kør basilikummen inkl. de tynde stængler til en grofthakket masse sammen med solsikkekerner og parmesanost. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der stadig køres. Smag pestoen til med salt. Fordel halvdelen af pestoen over laksen i et jævnt lag. Gem resten af pestoen til tirsdag. Sæt laksen midt i en 160° varm ovn i ca. 30 min., til den er fast og har skiftet farve.
Pasta: Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med olie, oliven og plukket oregano. Krydr med peber og servér den med parmesanost til.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.