Tirsdag d. 26. juni 2012 - af Pia Friis Andreassen
Laks med rucola-pesto
Fisk med en skøn salat

4 personer
Det skal du bruge:
800 g lakseside
½ tsk. groft salt
Ca. ½ glas rucola-pesto
Salat:
3 rødløg
1 blomkål
2-3 spsk. olie
1 potte persille
Dressing:
3 spsk. flydende honning
3 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Sådan gør du:
Salat:
Skær løget i grove både. Steg dem eller kom dem rå i salaten. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i små tern. Blanchér blomkål og stok i letsaltet vand i 2 min. og lad det dryppe af. Steg løg og blomkål i olie i 2-3 min. - de skal have lidt bid (løgene kan også kommes rå i salaten). Vend det hele med hakket persille.
Dressing:
Rør honning og balsamico sammen. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne og lad dem trække i ½ time.
Laks:
Opvarm ovnen til 160°. Gå laksen efter og fjern eventuelle ben. Krydr med salt. Lad det trække, til ovnen er varm. Bred pestoen over laksen i et jævnt lag. Bag laksen i den varme ovn i ca. 25 min.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 30 min.
Godt med fisk: