Onsdag d. 18. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Laks og ’couscous’ af blomkål
Skøn ret, der krydres med lidt karry

4 personer
Det skal du bruge:
600 g laksefileter
Salt
Ca. ½ dl sød chilisauce
'Couscous' af blomkål:
2 blomkålshoveder
2 finthakkede løg
Ca. 3 spsk. olie
1 spsk. mild karry
1 potte persille
Salt
Sådan gør du:
Laks:
Krydr laksefileterne med lidt salt. Lad dem trække, til ovnen er opvarmet til 160°. Læg fisken i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, pensl med chilisauce og sæt fadet i ovnen i ca. 12 min. Fisken er færdig, når den har skiftet farve, og kødet fornemmes fjedrende ved et let tryk på toppen.
'Couscous' af blomkål:
Skyl blomkålshovederne og dup dem tørre. Riv dem groft, inkl. stokken. Sautér blomkål og løg i olie på en stor pande, uden at det tager farve (3-4 min.). Øg varmen og lad karryen stege med i ½ min. Tag panden af varmen. Vend hakket persille i og smag til med salt.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.