Mandag d. 3. december 2012 - af Pia Friis Andreassen
Laks og grønt i kokosmælk
God og nem hverdagsret

4 personer
Det skal du bruge:
800 g laksefilet, 1 tsk. salt
1 bdt. porrer
2 røde pebersnacks
2 spsk. olie
2 spsk. mild karry
2 spsk. sojasauce
Saften af 1 citron
400 ml kokosmælk
1 håndfuld rosiner
Tilbehør:
Ca. 4 dl ris (fuldkorn) kogt efter anvisningen på emballagen.
PRØV OGSÅ: Varmrøget laks og stegte rodfrugter
Sådan gør du:
Skær laksen i portionsstykker. Fjern evt. skind og krydr fisken med salt. Lad det trække for en kort stund. Rens i mellemtiden porrerne og kassér den øverste, grønne del. Skær porrerne i tynde strimler. Flæk peber-snackene og fjern kerner og hinder. Skær snackene i strimler og sautér dem i olien i 2 min. Lad porrerne sautere med i 1 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 30 sek. Tag panden af varmen. Dryp sojasauce over og vend det hele rundt.
Fordel grøntsagsblandingen i et ovnfast fad. Placér laksestykkerne ovenpå og dryp med citronsaft. Varm kokosmælken op i en kasserolle under omrøring. Hæld den i fadet, som sættes midt i en 180° varm ovn i 12-15 min. Strø rosiner over ved servering.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Muslingesuppe