Laks og lun salat

Sund middag med laks og grønt

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

750 g laksefilet
½ tsk. salt
2 spsk. olie
1 citron
2 butternut squash
2 spsk. olie
Saften af 1 citron
2 spsk. sojasovs
1 broccoli

Tilbehør:

Naanbrød


Prøv også: Pasta og muslinger


Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 180º.

Flæk squash. Skrab kernerne ud. Fjern skræl og skær squashen i grove stykker, som vendes med olie på plade med bagepapir. Sæt fadet i den varme ovn i 10 minutter.
Salt laks og lad det trække i 10 minutter. Dup laksen tør. Pensl med olie og pres saften af ½ citron over.
Sæt laksen i ovnen ved siden af squashen.
Dryp resten af citronsaften over squashen sammen med soja.
Lad det hele stege i 16-20 min. afhængig af laksens tykkelse.
Del broccoli i små buketter og stokke i tynde stave og kom i en skål sammen med lidt salt. Hæld kogende vand over. Lad det trække under en tallerken i cirka 4 minutter. Dræn. Vend broccoli og squash.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Laks og couscous af blomkål