Laksedeller og sennepssauce

Gode fiskefrikadeller af laks, der serveres med kartofler, broccoli og sauce

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Ingredienser til laksedeller og sennepssauce

Laksedeller:

450 g laksefilet uden skind
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
200 g revet gulerod
1 klippet potte dild
1 dl havregryn
½ dl mælk
Ca. 2 spsk. olie til stegning

Sennepssauce:

2 dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft
Salt

Tilbehør:

4 skrubbede bagekartofler skåret i både
2 spsk. olie
Salt
1 broccoli

Prøv også: Laks i kokosmælk

Sådan gør du

Tilbehør:

Dup kartoffelbådene tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen. Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom det hele i en skål. Tilsæt lidt salt. Hæld kogende vand over og lad det trække i 3-5 min. Broccolien skal være mør, men stadig med bid.

Laksedeller:

Hak laksekødet fint og rør det med salt og peber og derefter med de øvrige ingredienser. Tilsæt dog mælken lidt efter lidt. Lad farsen hvile en kort stund. Form den til frikadeller og steg disse i olien over middelstærk varme i ca. 4 min. på hver side.

Sennepssauce:

Rør fromage frais med sennep og smag til med citronsaft og salt.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Tundeller, grøntsagsris og chilisauce