Laksefrikadeller

Serveret med citron-couscous

4 personer

FARS:
400 g laksefilet
200 g rødspættefilet
2 tsk. salt
2 små æg
½ dl mælk
2 spsk. hvedemel
1 revet gulerod
2 dl klippet dild
¼ tsk. peber
Olie til stegning

CITRON-COUSCOUS:
3 dl couscousgryn
3 dl kogende grøntsagsbouillon saften af 1 citron
½ tsk. sukker
2 spsk. olie
salt, peber
2 dl grønne ærter
1 dl klippet dild

URTESOVS:
2½ dl cremefraiche, 18 %
1 tsk. citronsaft
2 dl hakket bredbladet persille
Salt og peber

FARS: Skær laks og rødspætte i mindre stykker. Kør til grofthakket i en foodprocessor. Rør fiskekødet med salt. Rør derefter de øvrige ingredienser i til en ensartet fars. Lad den hvile i 30 min. i køleskabet. Form til frikadeller med en spiseske. Steges i olie i ca. 5 min. på hver side.

CITRON-COUSCOUS: Hæld couscousgryn i en skål. Hæld bouillon over og dæk skålen til med plastfolie. Lad det trække i 10 min. Løsn gryn med en gaffel. Rør citronsaft, sukker og olie sammen. Smag til med salt og peber. Bland med couscous. Lad det trække i 10 min. Vend derefter ærter og dild i.

URTESOVS: Rør ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber.