Laksemousse

Perfekt som forret

Foto: Anton G. Skov

(6 personer)

Det skal du bruge
250 g laksefilet
Salt og peber
200 g røget laks
200 g skyr eller fromage frais
Saft af ½ citron
200 g mikset salat
1 bundt radiser
1 rødløg

Tilbehør:
200 g groft knækbrød eller ristet grovbrød

 

ENERGI PR. PERSON

  • 1200 kJ (290 kcal)
  • Protein: 31 % (23 g)
  • Kulhydrat: 44 % (31 g)
  • Fedt: 25 % (8 g)
  • Tip! Vi har lavet opskriften her til 6 personer, men hvis man blot ønsker en lille forret, kan den godt række til 8 personer.
  • Grøntsager pr. person: 80 g

Sådan gør du
1. Kom laksefileten i en gryde med lidt vand i bunden og drys med ½ tsk. salt. Damp laksen i 8 min. under låg og lad den herefter køle lidt af.

2. Blend den dampede og den røgede laks sammen med skyr med en stavblender eller minihakker. Smag til med lidt citronsaft og peber og evt. salt.

3. Skyl og tør salaten og fordel den på 6 tallerkener. Drys med radiseskiver. Opvarm en spiseske i en skål med varmt vand og form laksemoussen til et "æg" med den varme ske. Læg en portion laksemousse i midten af hver portion salat, så det ligner et æg i midten af en rede. Drys med finthakket rødløg. Servér moussen med knækbrød eller ristet grovbrød.