Lasagne

Skøn lasagne med laks og rejer.

Foto: Martin Tanggaard

Lasagne til 4 personer

Lasagne - det skal du bruge:
250 g friske lasagne -plader, 300 g fersk laks i tynde strimler, 1 dl klippet dild, 4 dl cremefraiche 18 %, salt, peber, 2 dl revet gratineringsost.

Tomatsauce:
1 lille, hakket løg, 2 spsk. olie, 1 dåse hakkede tomater, 2 hakkede fed hvidløg, 250 g champignoner, ½ dl vand, salt, peber, 150 g afdryppede rejer.

Salat:
2 fennikler, saften af ½-1 citron, 2 spsk. olie, salt, peber, 1 rødløg i ringe, 1-2 dl sorte oliven.

Prøv også: Hjerter i flødesovs

Lasagne - sådan gør du:
Tomatsauce til lasagne:
Steg løget klart i olien. Tilsæt tomater, hvidløg, rensede, grofthakkede champignoner og vand. Lad det småkoge i ca. 10 min. uden låg. Smag til med salt og peber. Tag saucen af varmen og bland rejerne.

Lasagne:
Smør en ovnfast form, ca. 20 x 30 cm. Hæld lidt af tomatsaucen i bunden og læg et lag lasagne -plader herpå. Fyld dernæst lagvis på af tomatssauce, laks, dild, cremefraiche og lasagneplader. Krydr med salt og peber mellem lagene. Afslut med et lag lasagneplader, cremefraiche og til sidst ost. Gratinér din lasagne i en 225° varm ovn i ca. 25 min.

Salat til lasagne:
Snit fenniklerne i papirtynde skiver. Vend disse med citron og olie. Krydr med salt og peber. Vend derpå rødløgsringe og oliven i.