Pocheret laks med rosenkålssalat

(4 pers.)Det skal du bruge:Rosenkålssalat:500 g rosenkål2 røde æbler1 rødløg1 appelsin2 spsk. grov sennepca. ½ tsk. salt1 knsp. peberPocheret laks:1

Foto: Anton G. Skov

(4 pers.)

Det skal du bruge:
Rosenkålssalat:
500 g rosenkål
2 røde æbler
1 rødløg
1 appelsin
2 spsk. grov sennep
ca. ½ tsk. salt
1 knsp. peber

Pocheret laks:
1 gulerod
1 persillerod eller pastinak
1 porre
2 dl hvidvin
5 peberkorn
4 stykker laksefilet uden skind og ben (ca. 500 g)

Tilbehør:
Kogte kartofler


ENERGI PR. PERSON:

  • 2300 kJ (550 kcal)
    Protein: 25 % (38 g)
    Kulhydrat: 51 % (68 g)
    Fedt: 24 % (14 g)
  • Grønsager pr. person: 250 g
  • Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
    1 stykke laks med 2 kartofler og 1/5 af rosenkålssalaten.

Sådan gør du:
1. Skær bunden og de yderste grimme blade af rosenkålene. Skær rosenkålene i meget tynde skiver.
Skær æblet i små tern. Hak løget fint.

2. Pres saften ud af appelsinen og rør den med sennep. Vend rosenkål, æbler og løg grundigt sammen med marinaden.
Smag til med salt og peber og lad salaten trække, mens laksen gøres klar.

3. Skræl gulerod og persillerod eller pastinak. Skyl porren grundigt. Skær grønsagerne i skiver i ½ cm's tykkelse.

4. Kog 1 l vand op i en gryde med hvidvin, grønsagerne, tilsæt 1 tsk. salt og peberkornene.

5. Kom laksen i vandet og skru ned til middelhøj varme, så vandet er lige under kogepunktet og skru yderligere ned for varmen, hvis vandet begynder
at koge igen. Lad laksen ligge i vandet i 6-8 min afhængigt af, hvor tyk fileten er.

6. Tag laks og grønsager op af vandet med en hulske og lad det dryppe lidt af.
Server med rosenkålssalaten og kogte kartofler.