Risotto

Lækker risotto med varmrøget laks.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
1 finthakket løg, 2 spsk. rapsolie +
2 spsk. smør, 350 g risotto-ris,
2 dl hvidvin, ca. 1¼ l grøntsagsbouillon,
250 g varmrøget laks i tern,
100 g revet pecorino-ost,
1 dl hakket bredbladet persille, revet
citronskal (økologisk), salt, peber.

Pynt: 1 stor håndfuld rucola.

Sådan gør du:
Sautér løget i fedtstoffet, til det er klart. Tilsæt risene og sautér i endnu 1-2 min. Hæld vin på og lad det hele koge, til vinen næsten er kogt væk. Tilsæt 1/3 af bouillonen og lad det simre i ca. 10 min., til bouillonen er absorberet. Rør jævnligt i gryden. Tilsæt nu resten af bouillonen og rør jævnligt, til den er absorberet, og risene er møre. Tag gryden af varmen. Rør forsigtigt halvdelen af lakseternene i sammen med ost og persille. Smag til med revet citronskal, salt og peber. Fordel retten i tallerkener og top med resten af laksen og rucola.