Rollmops

Rollmops af sildefileter

Det skal du bruge :

4 dobbelte sildefileter
4 dl eddike
200 g sukker
2 dl vand
4 laurbærblade
20 sorte peberkorn
1 løg
1 porre
1 gulerod
1 bundt dild
Salt og peber

Sådan gør du:

Rør eddiken, sukkeret og vandet sammen, til sukkeret er opløst.

Tilsæt laurbærbladene, peberkornene og løget skåret i både. Skær porren og guleroden i lange, tynde strimler og klip finnerne af sildefi leterne. Læg sildefileterne med skindsiden nedad og fordel plukket dild, porre og gulerodsstrimler oven på dem.

Krydr med salt og peber, rul fi leterne sammen og luk dem med en tandstikker. Læg rullerne i et ovnfast fad, overhæld dem med lagen og
dæk fadet til med stanniol. Stil fadet i ovnen ved 190°, til lagen når kogepunktet (ca. ½ time). Tag fadet ud og lad det afkøle