Tirsdag d. 16. juli 2013 - af Pia Friis Andreassen / Foto: Martin Tanggaard
Salat med laks og grønt til Dukan-kuren
Salat med laks og grønt til Dukan-kuren tilhører kategorien PG = Protein/Grønt. Dukan-salaten er aftensmad beregnet til Dukan-kurens fase 2 - Vekselfasen.

2 portioner
Salat med laks og grønt til Dukan-kuren: Ingredienser
2 portionsstykker laksefilet a 150-175 g
½ tsk. stødt spidskommen
Salat
1 fennikel
2 tomater
3 forårsløg
3 spsk. finthakket koriander
Saften af ½-1 citron
Dressing
1 dl fromage frais
½-1 tsk. dijonsennep
PRØV OGSÅ: Frittata med laks og krydderurter til Dukan-kurens fase 1
Salat med laks og grønt til Dukan-kuren: Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 160°. Læg laksen på en plade med bagepapir og krydr den med spidskommen. Bag den midt i den varme ovn i 14-16 min. afhængigt af tykkelse. Tag den ud og lad den afkøle.
Salat: Snit fenniklen fint, gerne med et mandolinjern. Skær tomaterne i grove stykker. Rens forårsløgene og snit dem fint. Kom grøntsagerne i en skål og vend dem med korianderen. Smag salaten til med citronsaft.
Fordel salaten i to tallerkener. Pluk laksen i mindre stykker og fordel fisken over salaten.
Dressing: Rør fromage frais og sennep sammen. Klat dressingen over salaten.
Her får du en komplet guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren >>