Torsdag d. 23. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Sennepssild med salat og kartofler
Nem middag med sild

4 pers.
Ingredienser til sennepssild med salat og kartofler
500 g sildefileter
Ca. 2 spsk. dijonsennep
1 lille, finthakket løg
2 spsk. smør og 2 spsk. olie
Kartofler:
1,3 kg kartofler (gem halvdelen til fredag)
Salt, 3 spsk. smør
1 lille glas kapers (afdryppede)
Salat:
100 g babysalat
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Grillstegt rødspætte og asparges
Fremgangsmåde
Kartofler: Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i saltet vand. Lad dem dryppe af. Tag halvdelen fra til fredag. Vend kartoflerne med smør og grofthakkede kapers.
Sennepssild: Skyl sildefileterne og klip finnerne af. Dup fileterne tørre, smør dem med lidt sennep indvendig og kom løg ovenpå. Luk fileterne sammen og steg dem i fedtstoffet ved middelvarme i ca.
4 min. på hver side.
Salat: Skyl salaten og slyng den tør. Rør eddike og olie sammen. Smag til med salt og peber og vend dressingen med salatbladene lige inden servering.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Laks i folie