Smørristet laksefilet

Server laksefileten med citroncreme

Det skal du bruge:
450 g laksefilet (4 portionsstykker),
2 spsk. smør,
salt, peber.

Citroncreme:
250 g cremefraiche 18 %,
2 spsk. revet, finthakket citronskal (husk at
vaske skal grundigt, inden den rives),
½ potte finhakket persille,
1-2 spsk. citronsaft,
salt, peber.

Endvidere:
2 knoldselleri,
2 spsk. olivenolie,
1 tsk. groft salt,
½ potte hakket persille.

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 210°.

Skær skrællen af rodselleri. Skær rodselleri i stave, som lægges på en plade beklædt med bagepapir. Vend med olie, salt og persille. Bages i den varme ovn i ca. 25 min. til møre. Vend undervejs og krydr evt. med lidt mere salt inden servering.

Citroncreme:
Rør cremefraiche, citronskal og persille sammen. Smag til med citronsaft og salt.

Laks:
Smelt smørret på en varm pande og lad det bruse af. Kom derefter laks på panden med skindsiden nedad, ca. 2 min. Vend laks og krydr med salt og peber. Steg yderligere i ca. 1 min.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min