Onsdag d. 19. september 2012 - af Pia Friis Andreassen
Stegt laks og bulgur-quinoa-salat
Sund og velsmagende laks på salatbund

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 700 g laksefileter
Salt og peber
2 spsk. olie, 2 spsk. balsamicoeddike
Salat:
250 g bulgur-quinoa-blanding (Pedon)
½ agurk
1 bdt. forårsløg
2 nektariner
Saften af 1 limefrugt, 2 spsk. olie
Salt og peber
50 g rucola
Tilbehør:
1 limefrugt i både
Prøv også: Pasta og muslinger
Sådan gør du:
Salat:
Tilbered bulgur-quinoa-blandingen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Skær agurken i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skær nektarinerne i tern. Bland gryn, agurk, forårsløg og nektariner. Pres limesaft over og tilsæt olie. Vend det hele sammen. Smag til med salt og peber. Strø grofthakket rucola over.
Stegt laks:
Krydr laksefileten med salt og peber. Steg den i olien over middelstærk varme - først på skindsiden i ca.
2 min. Vend laksen og steg den, til den er netop gennemstegt. Dryp balsamicoeddike over og steg den i yderligere 5 sek.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
Prøv også: Laksebagel og bønnesalat