Stegt laks og bulgur-quinoa-salat

Sund og velsmagende laks på salatbund

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 700 g laksefileter
Salt og peber
2 spsk. olie, 2 spsk. balsamicoeddike

Salat:

250 g bulgur-quinoa-blanding (Pedon)
½ agurk
1 bdt. forårsløg
2 nektariner
Saften af 1 limefrugt, 2 spsk. olie
Salt og peber
50 g rucola

Tilbehør:

1 limefrugt i både

Prøv også: Pasta og muslinger

Sådan gør du:

Salat:

Tilbered bulgur-quinoa-blandingen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Skær agurken i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skær nektarinerne i tern. Bland gryn, agurk, forårsløg og nektariner. Pres limesaft over og tilsæt olie. Vend det hele sammen. Smag til med salt og peber. Strø grofthakket rucola over.

Stegt laks:

Krydr laksefileten med salt og peber. Steg den i olien over middelstærk varme - først på skindsiden i ca.
2 min. Vend laksen og steg den, til den er netop gennemstegt. Dryp balsamicoeddike over og steg den i yderligere 5 sek.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Laksebagel og bønnesalat