Mandag d. 12. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Varmrøget laks og stegte rodfrugter
Lækker aftensmad med fisk og rodfrugter

4 personer
Det skal du bruge:
250 g varmrøget laks skåret i tern
2 kg blandede rodfrugter
2 spsk. olie
Salt
Persillepesto:
1 potte persille
30 g grana padano-ost eller parmesanost
1 spsk. mandler
1 fed hvidløg
Ca. ½ dl olie
Citronsaft
Salt
PRØV OGSÅ: Laks og lun salat
Sådan gør du:
Laks og rodfrugter:
Opvarm ovnen til 210°. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern - rødbederne skal skæres i mindre tern end de andre rodfrugter. Vend rodfrugterne med olien på en plade med bagepapir. Steg dem midt i den varme ovn i ca. 30 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Persillepesto:
Kør persillekviste inkl. de tynde stilke i foodprocessoren sammen med ost, mandler og hvidløg, til det udgør en grofthakket masse. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med citronsaft og salt. Vend pesto og rodfrugter sammen. Fordel laksen herover.
Tilberedningstid:
Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger