Bagt skrubbe med sensommergrønt

Dejlig middag med fisk og grønt

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:

4 store eller 8 små skrubber
4 tsk. smør
Salt og friskkværnet peber
Grofthakket persille til pynt

Sådan gør du:

Vask skrubberne grundigt og skrab eventuel fiskeslim af med en skarp kniv. Skær hovederne bort, læg fiskene på hver sit stykke stanniol, krydr med lidt salt og peber og giv dem en lille klat smør.
Pak skrubberne grundigt ind, så saften ikke løber ud af pakkerne, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 150°. Den relativt lave temperatur og lange bagetid bevarer fiskens smag og hindrer tørt kød. Efter den halve time kan du tage den største pakke ud og se, om skrubben er færdig. Løsn kødet forsigtigt ved rygbenet på det tykkeste sted. Kødet skal lige akkurat slippe benet, så er fisken perfekt. Pak den ind igen og lad alle pakkerne hvile i den slukkede, åbne ovn, mens grøntsagerne svitses.
Pynt med persille ved servering.

Prøv også: Rejer i krydret sauce

SENSOMMERGRØNT

Tilbehør til 4 personer

Det skal du bruge:

2 løg
75 g smør
200 g sukkerærter
½ fintsnittet spidskål
2 spsk. grofthakket persille
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
Salt og peber

Sådan gør du:

Snit løgene på langs og steg dem i ca. 7 min. i en lille klat smør på en ikke for varm pande. Tilsæt sukkerærterne, når løgene begynder at blive klare, og lad dem stege med i 1 minut. Tilsæt til sidst spidskål, persille og revet citronskal. Lad det stege videre under omrøring, til kålen falder sammen (den skal endelig stadig være sprød, så det drejer sig kun om få minutter). Smelt resten af smørret i og smag til med salt og peber. Vær klar til servering, så snart panden tages af blusset.

Tip:

Servér eventuelt dampede aspargeskartofler eller et godt stykke brød til retten.

Pil eventuelt skrubbens mørke skind af inden serveringen, den lyse sides skind spises.


Prøv også: Pasta og muslinger