Bagt torsk med fennikel og smørlegeret sauce

Torskefilet bagt "en papillotte", dvs. pakket i papir, så den simrer i sin egen væde. Her er fiskepakken tilsat lidt hvidvin og smør. Fisken ledsages af smørlegeret sauce med gulerødder, fennikel og persille.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

300 g torskefilet
Salt og friskkværnet peber
2 dl hvidvin
40 g smør
1 bundt persille eller blandede krydderurter
1 fennikel
2 gulerødder
 

PRØV OGSÅ: Indbagt torsk med dild og skalotteløg
 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft).
Krydr torskefileten med salt og peber og læg den på et stykke bagepapir. Hæld ½ dl hvidvin over fisken og læg en lille klat smør øverst. Pak det hele ind, så væsken ikke kan løbe sin vej – sno enderne omhyggeligt, så pakken får form som en nytårsknallert.
Bag pakken i den forvarmede ovn i 15 min. 
Hak persillen eller de valgte krydderurter. Snit fennikelknolden i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.
Smelt en lille klat smør i en pande (der skal levnes ca. 25 g) og svits fennikel og gulerod i et minuts tid, mens der vendes rundt i grønsagerne. Tilsæt resten af vinen og lad den koge ind til det halve.
Klip hul i et hjørne af den færdigbagte fiskepakke og lad saften løbe ned til grønsagerne.
Lad den koge op og tilsæt resten af smørret – og det skal være iskoldt. 
Tag panden af blusset og vend retten rundt, til alt smørret er smeltet, og det har legeret saucen. Vend så persille eller de valgte krydderurter i, smag til med salt og peber og servér saucen sammen med fisken og nye kartofler.