Bagt torskefilet

Skøn opskrift på bagt torskefilet og råstegte rødbeder.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
Ca. 600 g torskefilet (gerne torskeloin)
4-6 bagekartofler
Smør
Salt
Saft og revet skal fra 1 økologisk citron

Råstegte rødbeder
400 g rødbeder
1 finthakket løg
2 spsk. rapskim-olie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt
1 dl hakket persille

Prøv også rejesalat

Sådan gør du:
Dressing: 250 g cremefraiche 18 %, ca. 30 g dijonsennep, salt. Vask kartofl erne, dup dem tørre og skær et kryds i toppen af dem. Sæt dem i en 250° varm ovn og læg alufolie over efter ½ time. Del fisken i portionsstykker og læg disse i et smurt, ovnfast fad. Krydr med salt og lad dem trække i køleskabet en stund. Når kartoflerne har bagt i ca. 1 time, skrues ovnen ned til 150°. Kom lidt smør over fiskestykkerne, dryp med citronsaft og drys med citronskal. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 min.

Råstegte rødbeder: Skræl rødbederne og skær dem i tern. Sautér løget klart i olien. Tilsæt rødbedeternene og steg dem, til de er møre, men stadig har bid. Dryp balsamicoeddike over, krydr med salt og vend persille i.

Dressing: Rør cremefraiche og sennep sammen. Smag til med salt.

Prøv også laksemousse