mager fisk

Dampet torsk med blomkåls-couscous

9. februar 2016 af Lone Landmand
Fin fiskeret, hvor dampet torsk serveres på en bund af blomkåls-couscous, dækkes af en klassisk opbagt hvid sauce og drysses med tern af citronsyltet rødbede. Som tilbehør serveres kogte kartofler eller brød.

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

Torsk
1 lille torsk på 500-700 g – renset og uden hoved
Salt og friskkværnet peber
Lidt citronsaft

Citronsyltet rødbede
1 mellemstor rødbede
Saften af ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Hvid sauce
35 g smør
2 spsk. fint hvedemel
Sødmælk
1-2 spsk. friskrevet peberrod efter smag
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt citronsaft

Blomkåls-couscous
½ blomkålshoved
Karse til pynt

PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Fremgangsmåde

Torsk I: Skyl fisken, dup den tør med køkkenrulle og drys den rundhåndet med salt og peber indeni og udenpå. Giv den et skvæt citronsaft og lad den ligge og trække lidt.

Citronsyltet rødbede: Skræl rødbeden og skær den i små tern – gerne helt ned i 3 x 3 mm. Vend ternene med citronsaft og drys med salt og peber. Smag til med det samme og stil rødbeden til side.

Torsk II: Damp fisken i en dampgryde eller i en indsats. Sørg for, at torsken står på bugen, så den ikke får mere på den ene side end på den anden. En fisk på 500 g skal dampes i ca. 10 min., men du er nødt til at stikke en kniv ned langs ryggen på det tykkeste sted for at prøve at løsne kødet fra benene. Løsnes kødet, er fisken færdig.

Hvid sauce: Mens fisken dampes, kan du tilberede saucen. Smelt smørret, tilsæt melet og rør så godt, som du har lært. Tilsæt mælk lidt efter lidt og lad saucen koge op under piskning mellem hver tilsætning, indtil den har en passende konsistens. Lad saucen koge igennem i et par minutter og tilsæt revet peberrod. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Blomkåls-couscous: Giv blomkålen en kort omgang i en hurtighakker eller foodprocessor.

Pil fisken af benene og servér den oven på et lag af blomkåls-couscous. Dæk med peberrodssauce, garnér med de små rødbedetern og pynt med karse. Giv kartofler eller brød til retten.

Sponsoreret indhold