Torsdag d. 10. maj 2012 - af Pia Friis Andreassen
Fish and chips
Lav fish and chips med ærtepuré.

4 personer
Det skal du bruge:
Fish
2 x 250 g torskefilet, 2 æg, ca. 200 g rasp, 1 tsk. stødt chili, salt og peber. Vindruekerneolie til stegning
Chips
Ca. 1 kg bagekartofler, 2 spsk. olie, groft salt
Ærtepuré
300 g grønne ærter, 1½ dl cremefraiche 18 %, salt og peber
Tilbehør
Citronbåde
Opskrift på nakkekotelet, pommes frites og salat
Opskrift på lam og citronkartofler med hvidløg
Sådan gør du:
Chips: Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i ovnen ved 225° i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen.
Ærtepuré: Dæk ærterne med vand og lad dem småkoge i 4 min. Hæld vandet fra og purér dem med en stavblender. Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber.
Fish: Dup fileterne tørre og del dem i mindre stykker. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med chili, salt og peber. Hæld olie i en gryde, så det når 3-4 cm op. Varm olien op, til den "syder" omkring en tændstik. Steg fiskestykkerne møre og gyldne (ca. 4 min.).
Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.