Fredag d. 28. september 2012 - af Pia Friis Andreassen
Fish & Chips
En dejlig ret, som børnene sikkert også vil synes om

4 personer
Det skal du bruge:
2 pk. torskefilet a ca. 300 g
25 g hvedemel, salt og peber
1 sammenpisket æg
100 g rasp
Olie til stegning
Chips:
4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
Ærter:
400 g ærter (frost), salt
1 spsk. smør
Tilbehør:
Mayonnaise
Prøv også: Pasta og muslinger
Sådan gør du:
Chips:
Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både og dup dem tørre. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 210° varm ovn i 25-30 min., til de er møre og sprøde. Krydr med salt mod slutningen.
Fish:
Skær fisken i mindre stykker. Kom mel krydret med salt og peber, æg og rasp i hver sin skål. Vend først fiskestykkerne i mel og ryst det overskydende af. Dyp dem derpå i æg og til sidst rasp. Steg dem møre og gyldne på en pande i rigelig olie i 2-3 min. på hver side.
Ærter:
Kog ærterne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem dryppe af og mos dem sammen med smørret.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
Prøv også: Stegt flæsk og persillesauce