Fiskeburger med mojo-dressing

Let og mættende burger med torskefilet og fyld af gulerødder salat, persille og purløg. Hertil en mojo-dressing af røde peberfrugter, mandler, cornichoner og purløg.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

4 gode burgerboller (intet slår de hjemmebagte)
Evt. 4 spsk. mayonnaise til at smøre brødet med, hvis du foretrækker det

Fiskebøffer
400 g torskefilet
2 spsk. mel
2 æg
1 tsk. sød paprika
Salt og friskkværnet peber
Rasp
Smør til stegning

Fyld
2 gulerødder
1 sprødt salathoved
Blandede krydderurter
– fx rucola, bredbladet persille og purløg

Mojo-dressing
2 røde peberfrugter
20 g mandler
1 tsk. sød paprika
1 knsp. cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
2-4 spsk. jomfruolivenolie
10 cornichoner
1 bundt purløg

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Madpandekager med Texas-fyld

 

Fremgangsmåde

Mojo-dressing: Grill peberfrugterne under ovnens grillelementet. Skindet skal blive sort, og i takt med at farven skiftes, vendes peberfrugterne. Når peberfrugterne er grillede og sorte hele vejen rundt – det tager ca. 20 min. – lægges de i en skål, og der sættes husholdningsfilm over. Efter yderligere 20 min. er skindet lige til at pille af, og det sødeste peberfrugtkød er klart til brug.
Fjern stilk, ribber og kerner fra frugterne og skær frugtkødet i mindre stykker. Læg dem i en hurtighakker sammen med mandler, paprika, cayennepeber, 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Kør blandingen til en fin og jævn masse. Spæd til med olien og hold øje med, hvornår det bliver en fin, smørbar creme – det er ikke sikkert, at alle 4 spsk. olie skal i, mængden af olie afhænger af peberfrugternes størrelse og af mandlerne.
Hak cornichonerne og purløget fint, vend begge dele i peberfrugtcremen og smag til med salt og peber. Stil mojo-dressingen på køl, til den skal bruges.

Fiskeburger: Tjek fiskekødet for ben og snit det rene kød i små tern, som derpå hakkes groft på skærebrættet med en stor kniv.
Hæld det hakkede fiskekød i en skål og rør mel, æg, paprika, 1 tsk. salt og ½ tsk. friskkværnet peber grundigt sammen med kødet. Form fiskefarsen til 4 bøffer. Vend dem i rasp og steg dem gyldne og sprøde i smør ved jævn varme. Alt efter tykkelse skal de have
6-7 min. på hver side.

Burgere:  Skræl gulerødderne og lav lange tynde strimler af dem med en tyndskræller.
Varm burgerbollerne i ovnen, flæk dem og smør evt. bunden med mayonnaise, hvis du foretrækker det. Læg sprøde salatblade, gulerodsstrimler, krydderurter, torskebøf og mojo-
dressing i lag og slut af med burgerbollens overdel. Velbekomme!